The Acoustic Guitar Forum

Go Back   The Acoustic Guitar Forum > General Acoustic Guitar and Amplification Discussion > RECORD

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-22-2014, 08:43 PM
Tony Done Tony Done is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Location: Toowoomba, Australia
Posts: 2,014
Default "Stereo mix" not working

I'm not sure whether here or open Mic is the best place for this.

I have a Toshiba Satellite laptop operating under W8. It has a Realtek soundcard that displays "Stereo mix" under recording options. However, I've tried all the standard options, default, enable, etc, but it won't record digital audio such as Youtube or WMP to sound editing software such as Audacity. It flatlines, no input at all. I have no problem with this on my PC with W7. Is there a fix, or can anyone recommend audio capture software to do this?

The microphone recording device works fine, and you can, in fact, record to Audacity by connecting the headphone out to the mic in, but the result is very rough.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-22-2014, 08:51 PM
sdelsolray sdelsolray is offline
Charter Member
 
Join Date: May 2004
Location: Portland, OR
Posts: 6,446
Default

Do you have a W8 compliant software driver for the interface?
Reply With Quote
  #3  
Old 01-22-2014, 10:04 PM
Tony Done Tony Done is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Location: Toowoomba, Australia
Posts: 2,014
Default

Quote:
Originally Posted by sdelsolray View Post
Do you have a W8 compliant software driver for the interface?
I downloaded the latest Realtek W8 drivers, but I've no idea whether that is sufficient in my case. I'll have another look.
Reply With Quote
Reply

  The Acoustic Guitar Forum > General Acoustic Guitar and Amplification Discussion > RECORD

Thread Tools





All times are GMT -6. The time now is 04:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright ©2000 - 2020, The Acoustic Guitar Forum
vB Ad Management by =RedTyger=