The Acoustic Guitar Forum

Go Back   The Acoustic Guitar Forum > General Acoustic Guitar and Amplification Discussion > Acoustic Amplification

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-15-2019, 06:20 AM
dnf777 dnf777 is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 129
Default Wireless wonít work. Polarity?

Just got a LTD Thinline, and plugged it into a Marshall AS-50D with a G-10 wireless. No signal. Battery good-it works fine with a chord. Other guitars work as well.

A friend had a similar experience with an acoustic/electric, and it turned out the guitars jack polarity was non-standard. Just curious, as Iím perfectly happy just using a cord. Any thoughts?

Dave F
Reply With Quote
  #2  
Old 11-15-2019, 07:49 AM
jonfields45 jonfields45 is offline
Charter Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Allentown, PA
Posts: 3,090
Default

Possibly the guitar (TRS?) female jack that power ups its preamp and the the wireless bug's male jack (TRS?) that powers it up are not compatible (both might be expecting the other to ground the ring). A female 1/4" TS to male 1/4" TS cable (mono extension cable) might fix things up.
__________________
- Jon Fields

2017 RainSong CH-PA1100NS, TKL 8975
2018 RainSong CO-PA1100NS, TKL 8975
2019 RainSong V-DR1100N2
2019 Fender Player Strat

Taped Passive HFN, Elixir PB11, D'Addario EXL110

1 QSC CP8 high/behind
Duo gigging no mixer 2 SM58>Y>CP8, HFN>HxStomp(Cuki79 IR)>TRS>CP8 3.5mm

jonfields45@gmail.com
www.justsoduo.com
Reply With Quote
  #3  
Old 11-15-2019, 07:54 AM
raysachs's Avatar
raysachs raysachs is offline
Charter Member
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 1,563
Default

I don't know about the one you're using, but SOME wireless systems don't work with active electronics. I use an Xvive wireless system for my electrics, which are both passive. My one electrified acoustic is active and the wireless doesn't work at all with it. Which is fine because I almost never plug it in, so when I do I'm happy enough using a cable. That may not be what's going on, but it might be worth looking into...

-Ray
__________________
Two nice acoustics, two nice electrics, nothing ultra fancy but all great playing, great sounding instruments that are way better than their owner
Reply With Quote
  #4  
Old 11-15-2019, 07:59 AM
tadol tadol is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Berkeley, CA
Posts: 3,535
Default

You can get a nice little right angle adapter that will potentially solve that problem - but Iíve found the G10 is not the most compatible wireless unit -
__________________
More than a few Santa Cruzís, a few Sexauers, a Patterson, a Larrivee, a Lynch, a Cumpiano, and a Klepper!!

https://soundcloud.com/rnewman-1/8-23-custom-guitars
https://soundcloud.com/rnewman-1/san...richard-hoover
https://soundcloud.com/rnewman-1/lun...ith-rick-barto
Reply With Quote
  #5  
Old 11-15-2019, 02:43 PM
dnf777 dnf777 is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 129
Default

Ray, thatís exactly whatís happening. I tried it with another active system, and same thing. Surprised thereís no mention of that anywhere. I never bought the revised polarity explanation, as that is a universal standard. Guess Iíll just have to keep a cord handy. No problem, been doing it that way 40 years!
Reply With Quote
Reply

  The Acoustic Guitar Forum > General Acoustic Guitar and Amplification Discussion > Acoustic Amplification

Thread Tools



All times are GMT -6. The time now is 05:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright ©2000 - 2018, The Acoustic Guitar Forum
vB Ad Management by =RedTyger=