The Acoustic Guitar Forum

Go Back   The Acoustic Guitar Forum > General Acoustic Guitar and Amplification Discussion > Acoustic Amplification

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-15-2019, 05:20 AM
dnf777 dnf777 is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 220
Default Wireless wonít work. Polarity?

Just got a LTD Thinline, and plugged it into a Marshall AS-50D with a G-10 wireless. No signal. Battery good-it works fine with a chord. Other guitars work as well.

A friend had a similar experience with an acoustic/electric, and it turned out the guitars jack polarity was non-standard. Just curious, as Iím perfectly happy just using a cord. Any thoughts?

Dave F
Reply With Quote
  #2  
Old 11-15-2019, 06:49 AM
jonfields45 jonfields45 is offline
Charter Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Allentown, PA
Posts: 3,425
Default

Possibly the guitar (TRS?) female jack that power ups its preamp and the the wireless bug's male jack (TRS?) that powers it up are not compatible (both might be expecting the other to ground the ring). A female 1/4" TS to male 1/4" TS cable (mono extension cable) might fix things up.
__________________
Jon Fields

RainSong CO-PA1100NS, TKL 8975, taped passive HFN
RainSong V-DR1100N2, TKL 8810, no pickup
1 QSC CP8 high/behind, duo gigs no mixer
2xSM58>XLR-Y>CP8, HFN>HXStomp(jf45ir)>TRS>CP8 3.5mm
jonfields45@gmail.com
www.justsoduo.com

jf45ir free custom acoustic guitar IR generator: http://acousticir.free.fr/spip.php?article136
Reply With Quote
  #3  
Old 11-15-2019, 06:54 AM
raysachs's Avatar
raysachs raysachs is offline
Charter Member
 
Join Date: Sep 2017
Location: Philly Area
Posts: 1,916
Default

I don't know about the one you're using, but SOME wireless systems don't work with active electronics. I use an Xvive wireless system for my electrics, which are both passive. My one electrified acoustic is active and the wireless doesn't work at all with it. Which is fine because I almost never plug it in, so when I do I'm happy enough using a cable. That may not be what's going on, but it might be worth looking into...

-Ray
__________________
One acoustic, one electric. Only one decision when I sit down to play...
Reply With Quote
  #4  
Old 11-15-2019, 06:59 AM
tadol tadol is offline
Charter Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Berkeley, CA
Posts: 3,850
Default

You can get a nice little right angle adapter that will potentially solve that problem - but Iíve found the G10 is not the most compatible wireless unit -
__________________
More than a few Santa Cruzís, a few Sexauers, a Patterson, a Larrivee, a Lynch, a Cumpiano, and a Klepper!!

https://soundcloud.com/rnewman-1/san...chard-hoover-7
https://soundcloud.com/rnewman-1/san...richard-hoover
https://soundcloud.com/rnewman-1/lun...ith-rick-barto
Reply With Quote
  #5  
Old 11-15-2019, 01:43 PM
dnf777 dnf777 is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 220
Default

Ray, thatís exactly whatís happening. I tried it with another active system, and same thing. Surprised thereís no mention of that anywhere. I never bought the revised polarity explanation, as that is a universal standard. Guess Iíll just have to keep a cord handy. No problem, been doing it that way 40 years!
Reply With Quote
Reply

  The Acoustic Guitar Forum > General Acoustic Guitar and Amplification Discussion > Acoustic Amplification

Thread Tools



All times are GMT -6. The time now is 07:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright ©2000 - 2018, The Acoustic Guitar Forum
vB Ad Management by =RedTyger=