View Single Post
  #31  
Old 05-08-2014, 09:58 AM
MikeBmusic MikeBmusic is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Location: On the Mass/NH border
Posts: 5,924
Default

Quote:
Originally Posted by Luke_ View Post
Well I got cubase working and spent 3 hrs trying to get it recognize my irig pro. Just did a couple of 20sec clips to see how it sounds and if it will record. Finally got it to lay something down and wasn't impressed with the quality. Could be the mic or placement. Just not clean. Ill monkey with it more and see if I can't get anything better maybe I'll go back to mixcraft and have a reference of the familiar. Really not crazy about the immediate controls. Maybe the light version doesn't have the greatest plugins
I think your quality problem may be due to the iRig. Basically any DAW is just processing what comes into it and except for the actual FX (plug-ins), it should sound the same as any other DAW.
I assume you were using an XLR-connected mic and the problem may very well be the internal mic preamp in the IRig. If you were using a mic with a 1/4" plug, that could explain the sound quality issue, too.
__________________
Mike

My music: https://mikebirchmusic.bandcamp.com

2017 Taylor 114ce-N
2012 Taylor 310ce
2011 Fender CD140SCE
Ibanez 12 string a/e
73 Epiphone 6830E 6 string (made in 71?)

72 Fender Telecaster
Epiphone Dot Studio
Epiphone LP Jr
Chinese Strat clone ($25!)

Kala baritone ukulele
Seagull 'Merlin'
Washburn Mandolin
Luna 'tatoo' a/e ukulele
antique banjolin
Squire J bass
Reply With Quote